clayton-top-produse

Generatoare de abur

generator-de-abur mic linie generator-de-abur-2 mic
Generator de abur Clayton Sectiune generator de abur Clayton

Generatoare de abur

Generatoare de abur cu capacitati intre 160 kg/h si 9300 kg/h la presiuni intre 6 bar si 100 bar. Reduc semnificativ consumul de combustibil si ajunge la parametrii nominali in mai putin de 5 minute de la pornirea la rece. Sunt disponibile modele pe gaz si/sau motorina. Acest tip de generatoare sunt foarte sigure in exploatare (incluse in clasa ISCIR C sau D) si sunt complet automatizate. Compacte si usoare (ocupa 1/2 din spatiul necesar unui cazan clasic), se livreaza cu instalatia completa gata montata pe un cadru metalic. Generatoarele de abur Clayton urmaresc si satisfac foarte usor cerintele tehnologice de abur la costuri minime de intretinere si reparatii.

Eficienta si simplitatea sistemului sunt evidente intrucat sistemul contine numai 5 elemente de baza: corpul de incalzire, separatorul abur/apa, camera de combustie  racita cu apa, ansamblul arzator-ventilator si pompa. Aceste 5 componente constituie baza sistemului de producere a aburului care la ora actuala este cel mai eficient si economic pe piata mondiala.

Economie
Serpentina Clayton
Suprafata de incalzire a generatorului este compusa dintr-un monotub astfel construit incat permite circulatia apei la viteza mare in interior si a gazelor de ardere la exterior. Configuratia graduata a spirelor corpului de incalzire permite controlul precis al circulatiei gazelor de ardere. Viteza apei si a aburului este controlata datorita cresterii progresive a distantei intre tevile serpentinei.
Datorita principiului de contra curent, viteza ridicata atat a gazelor de ardere cat si a emulsiei apa-abur asigura un transfer de caldura optim.

Calitatea Aburului
Separatorul apa-abur Clayton
Separatorul centrifugal apa-abur Clayton, genereaza performante exceptionale si poate furniza cel mai uscat abur saturat posibil la ora actuala pentru industrie – mai putin de 0,5% umiditate, indiferent de sarcina. Apa rezultata din separare revine in generatorul de abur prin circuitul de alimentare.

Siguranta
Camera de combustie Clayton
Camera de combustie este racita cu apa in asa fel incat reduce la minim pierderile prin radiatie. Aceasta caracteristica permite exploatarea intr-un mediu sigur si confortabil. Constructia compacta limiteaza cantitatea de gaze nearse, ceea ce constituie un factor suplimentar de siguranta.

Antipoluarea
Sistemul arzator – ventilator Clayton
Sistemul arzator – ventilator asigura o combustie totala si un transfer de caldura maxim. Flacara turbionara este stabilizata intr-o camera de combustie de volum mic iar ventilatorul mentine un control constant al circulatiei de aer de ardere.

Fiabilitatea
Pompa Clayton este o pompa cu totul speciala, unica din punct de vedere constructiv, perfectionata de firma Clayton pentru a lucra la temperaturi si presiuni ridicate. Nu exista nici un contact intre apa si partile mecanice ale pompei. Astfel nu exista nici un element de etanseitate in miscare. Fiecare pompa este reglata pentru fiecare tip de generator de abur pentru care lucreaza, asigurand astfel circulatie de apa optima, evitand astfel supraincalziri si depuneri de piatra.