armstrong-top-produse

Oala de condens termostatica cu burduf

Oala-de-condens-termostatica-cu-burduf micOalele de condens termostatice Armstrong sunt disponibile in variante cu burduf cu presiune variabila sau membrana si sunt construite dintr-o larga diversitate de materiale, inclusiv otel inoxidabil, otel carbon, bronz. Aceste oale de condens sunt utilizate la aplicatii cu solicitari foarte mici de condens.
Oalele de condens termostatice func]ioneaza pe principiul diferentei de temperatura dintre abur si condensul racit si aer. Aburul mareste presiunea in interiorul elementului termostatic , provocand inchiderea oalei de condens. Pe masura ce condensul si gazele necondensabile se aduna in faza de racire, temperatura incepe sa scada si elementul termostatic se contracta si deschide valva.

Parametrii tipici de constructie pentru oale de condens termostatice


Cu burduf
Cu diafragma
Materiale  Otel inox
Bronz
Otel inox Otel carbon Bronz
Racorduri mm 15 - 20 15 - 20 10 - 25 15 - 20 15 - 25
filet filet in filet cu filet filet in
Tip racorduri sudura unghi drept sudura sudat cu mufe unghi drept
sau flanse 
Presiune de lucru (bar)  0 - 20 0 - 3 0 - 27 0 - 40 0 - 4
Capacitate (kg/h)  pana la 1600 pana la 750 pana la 30 pana la 40 pana la 450

Nota: Oalele de condens termostatice pot fi utilizate de asemenea pentru evacuarea aerului dintr-un sistem de abur. Atunci cand aerul se acumuleaza, temperatura scade si aerisirea termostatata evacueaza automat aerul la o temperatura usor sub cea a aburului, pe intregul domeniu de presiuni de lucru.