armstrong-top-produse

Oale de condens

Oala-de-condens-cu-clopot mic linie Oala-de-condens-cu-flotor-si-termostatica mic linie Oala-de-condens-termostatica-cu-burduf mic
Oale de condens cu clopot Oala de condens cu flotor si termostatica Oala de condens cu termostatica cu burduf

Oala-de-condens-cu-bimetal mic linie  oala-de-condens-cu-disc-mic  linie  oala-de-condens-cu-clopot-si-control-mic
 Oala de condens cu bimetal Oala de condens cu disc Oale de condens cu clopot si control diferential automat

Rolul oalelor de condens

Sarcina oalei de condens este sa elimine din sistem condensul, aerul si CO2 imediat ce se acumuleaza. Deasemenea, pentru eficienta si economie, oala de condens mai trebuie sa asigure:

  • Pierderi minime de abur
  • Durata lunga de viata si siguranta în serviciu

Uzarea rapida a pieselor aduce oala de condens in stare de nesiguranta. Oala de condens eficienta economiseste bani prin minimizarea cheltuielilor pentru testare, reparatii,curatire, stationare si altor pierderi asociate.

  • Rezistenta la coroziune

Elementele active ale oalei de condens trebuie sa fie rezistente la coroziune pentru a combate efectele daunatoare ale condensului acid sau incarcat cu oxigen.

  • Capacitatea de a elimina aerul

Aerul poate fi prezent in abur si mai ales la pornire. Aerul trebuie eliminat pentru a asigura un transfer de caldura eficient si pentru a preveni blocarea sistemului.

  • Capacitatea de a elimina CO2

Eliminarea CO2 la temperatura aburului va impiedica formarea acidului carbonic. Deci oala de condens va trebui sa functioneze la, sau aproape de temperatura aburului deoarece CO2 se poate dizolva in condensul care s-a racit sub temperatura aburului.

  • Functionarea in conditii de contrapresiune

Contrapresiunea din liniile de retur condens presurizate poate sa apara intamplator sau daca sistemul a fost conceput sa functioneze presurizat. O oala de condens trebuie sa poata sa functioneze in conditiile de contrapresiune reala din sistemul sau de retur.

  • Functionarea in conditiile prezentei impuritatilor

Impuritatile sunt o preocupare continua deoarece oalele de condens sunt amplasate in punctele joase din sistemul de abur. Condensul preia impuritatile si piatra din tevi si solidele pot fi antrenate din cazan. Chiar si particulele care trec prin filtre sunt erozive si, deci, oala de condens trebuie sa fie capabila sa functioneze in prezenta impuritatilor.